ΟΧΙ ΕΠΙΘΕΣΗ στη Λιβύη – Κλείστε τη Σούδα-Αλληλεγγύη στις εξεγέρσεις των αραβικών λαών

Η Περιφερειακή Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη’’, καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τα σχέδια ιμπεριαλιστικής επίθεσης και επέμβασης στη Λιβύη, από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με την κάλυψη της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η επέμβαση στη Λιβύη γίνεται για τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τον έλεγχο των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της χώρας και όχι για την προστασία του λαού της Λιβύης από το δικτατορικό καθεστώς του Καντάφι.  Ταυτόχρονα η πολεμική επέμβαση είναι η προσπάθεια των ιμπεριαλιστών να σταματήσουν το κύμα των αραβικών επαναστάσεων που μετά την Αίγυπτο και την Τυνησία απλώνεται ραγδαία σε όλες τις χώρες, σε μια εποχή βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.

Η Ελληνική  κυβέρνηση είναι συνένοχη στο έγκλημα αυτό καθώς συμμετέχει από την πρώτη στιγμή σε αυτές τις πολεμικές επιδρομές, διαθέτοντας τις Νατοϊκές βάσεις, αλλά και δυνάμεις ναυτικού και αεροπορίας. Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη’’, καταδικάζει την συναίνεση και την εμπλοκή της Ελληνικής κυβέρνησης στους βομβαρδισμούς της Λιβύης. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαλύει τους μισθούς, τις συντάξεις, τα σχολεία και τα νοσοκομεία ξοδεύει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, πολεμικές επιχειρήσεις και τόκους στις τράπεζες, ενώ είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις 50 δις χαρίζοντάς τα στην τρόικα.

Ο στρατιωτικός αποκλεισμός των συνόρων σε βάρος των προσφύγων κάτω από τον μανδύα της επιχείρησης ανθρωπιστικής διάσωσης που οδήγησε στη τραγωδία των δώδεκα πνιγμένων μεταναστών από το Μπαγκλαντές στο Λιμάνι της Σούδας είναι ένα πρώτο έγκλημα αυτής της επέμβασης. Γι΄αυτό απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες της εξέγερσης και να κλείσουν τώρα οι Νατοϊκές βάσεις του θανάτου.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε αντιπολεμικό ξεσηκωμό για να σταματήσουμε αυτούς που βομβαρδίζουν με τα μνημόνια τους μισθούς και τις συντάξεις μας και τώρα με τα αεροπλάνα τους χτυπάνε το λιβυκό λαό.

Σχολιάστε