ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τηλ. 2103220221, 6948369941, antpress1@gmail.com

5/11/2010

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, καλούμε όλο το λαό, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σε 11 Περιφέρειες και σε δεκάδες Δήμους της χώρας.

Επειδή δεν υποκύπτουμε στα διλήμματα της κυβέρνησης, αλλά σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Πρωθυπουργός απαντώντας του με σαφήνεια ότι πράγματι, στόχος μας είναι να ανατρέψουμε την κυβέρνησή του, την πολιτική του Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ και κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.
Επειδή το «δημόσιο» χρέος για το οποίο θέλουν να κάνουμε θυσίες, μόνο «δημόσιο» δεν είναι, αλλά δημιουργήθηκε για να στηρίξει την ιδιωτική κερδοσκοπία.
Επειδή τα πράγματα μπορούν να πάνε κι αλλιώς, αν αυτό το επιβάλλει ένα μαζικό κίνημα εργαζόμενων και νεολαίας –κι όχι απλώς με «καλύτερους» ή υποτίθεται αντι-μνημονιακούς Περιφερειάρχες– που θα ζητήσει να πάψουμε να πληρώνουμε τους διεθνείς τοκογλύφους και τις Τράπεζες, να διαγραφεί το χρέος, να βγούμε από τα ασφυκτικά πλαίσια του ευρώ και της ΟΝΕ, να φορολογηθεί το κεφάλαιο, να δημευτεί η περιουσία της Εκκλησίας, ώστε να «εξοικονομηθούν» τα χρήματα για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για στήριξη της δημόσιας υγείας, παιδείας, ασφάλισης και κάθε δημόσιου αγαθού.
Επειδή η Αριστερά που χρειάζεται σήμερα το κίνημα και η εποχή μας είναι η Αριστερά που δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους, να κάνει τις αναγκαίες ρήξεις, η Αριστερά που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης με πολιτικό πρόγραμμα ανυπακοής και ανατροπής, μακριά από διαχειριστικές λογικές, μικροπολιτικές και προσωπικούς παραγοντισμούς.
Επειδή παρόλα τα λάθη ή τις παραλείψεις του, ο χώρος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχουν συμβάλλει σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη στις γειτονιές, τους εργασιακούς χώρους, το αντιρατσιστικό και αντιπολεμικό κίνημα, στον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και την προσπάθεια για ανεξάρτητους εργατικούς αγώνες, στην κοινή δράση της Αριστεράς μέσα στο κίνημα.

Να τρομοκρατήσουμε όσους μας τρομοκρατούν τη ζωή!
ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Βρεθήκαμε όλοι μαζί στους αγώνες, μαζικά, μαχητικά, ανατρεπτικά. Στις 7 Νοέμβρη να ψηφίσουμε όπως αγωνιζόμαστε. Να στηρίξουμε τα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σε δήμους και περιφέρειες. Για τις μάχες, τους αγώνες και τις νίκες της επόμενης μέρας. Με οποιαδήποτε εκδοχή τοπικής ή περιφερειακής Διοίκησης, οι αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Οι αποκλεισμοί και το «τείχος της σιωπής» που στήνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ γύρω από τα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς δεν μας προξενεί απορία. Είναι προφανείς οι λόγοι που στο κυρίαρχο σκηνικό που στήνουν η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της στα ΜΜΕ δεν «χωρά» ο λόγος εκείνης της Αριστεράς που στήριξε τις κινητοποιήσεις στον ΔΟΛ, την Απογευματινή, τα δημοτικά ραδιόφωνα και κάθε κινητοποίηση ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα του Τύπου.
Η δική μας δύναμη, η δύναμη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, είναι στους δρόμους, στους αγώνες, στην καθημερινή παρέμβαση και όχι στα τηλεπαράθυρα.

Τα ψηφοδέλτια που στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Περιφέρειες είναι:

1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο συνδυασμός «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Ανταρσία σε Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ» στηρίζεται από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη και πολλούς ανένταχτους αριστερούς.
Επικεφαλής του συνδυασμού είναι ο Άγγελος Χάγιος, γνωστός από τον αντιδικτατορικό αγώνα, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 1982 μέχρι το 1990 και πρώην μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, από όπου αποχώρησε το 1989 διαφωνώντας με τις συγκυβερνήσεις Τζαννετάκη-Ζολώτα και την ακραία υποταγή της Αριστεράς.
http://anticapitalist-attiki.blogspot.com

2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο συνδυασμός «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ -Ανταρσία σε Kυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη» στηρίζεται από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Επικεφαλής ο Γιάννης Κούτρας, γιατρός, πρόεδρος της Νοσοκομειακής Επιτροπής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκράτειου.
https://antarsiakm.wordpress.com/

3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τον συνδυασμό «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» στηρίζουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Κ.Ο. Ανασύνταξη, οι Κομμουνιστικοί Πυρήνες, καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές. Επικεφαλής τέθηκε ο Νίκος Ζήκος, που είχε διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος την περίοδο 1998-2002, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εκπρόσωπος του συλλόγου στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, μέλος κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Ιωαννίνων και μέλος του Συλλόγου Πολυτέκνων.
http://drasy-norasy.blogspot.com

4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο συνδυασμός «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δεσύλλα, γεωπόνο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρώην ευρωβουλευτή (1989-1994) που αποχώρησε από το ΚΚΕ διαφωνώντας με την πολιτική επιλογή της «συγκυβέρνησης».
http://arpa-de.blogspot.com

5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά» στηρίζεται από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Κ.Ο. Ανασύνταξη και ανένταχτους αγωνιστές.
Επικεφαλής ο Παναγιώτης Κάτσαρης, γεωπόνος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΘΙΑΓΕ, του Συλλόγου Γεωπόνων Μεσσηνίας και μέλος της πανελλαδικής Γενικής Συνέλευσης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
http://www.paremvasistomoria.blogspot.com/

6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» κατεβαίνει με επικεφαλής τον Φάνη Γενηκομσίου, πρώην ιδιωτικό υπάλληλο και τώρα άνεργο, από τη Λάρισα.
http://aristereparthessalias.blogspot.com/

7. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Η «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία – Eνάντια σε Mνημόνιο, Kυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ» με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνσταντινίδη, φωτογράφο και Γραμματέα του Συλλόγου Ενάντια στις Εξαρτήσεις Νομού Κοζάνης.
http://anatropidytmak.wordpress.com/

8. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ο συνδυασμός «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» κατέρχεται με επικεφαλής τον Τάκη Τσιρεπλή, εκπαιδευτικό και νυν δημοτικό σύμβουλο Καλλονής Λέσβου.
http://aegeanantarsia.blogspot.com

9. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
«Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», με επικεφαλής τον Γιώργο Μποτσίδη, που εργάζεται ως μισθωτός υδραυλικός.
http://antarsia-anatolikimakedoniakaithraki.blogspot.com/

10. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Η «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη» με επικεφαλής τον Ρίζο Σεραφείμ, δάσκαλο, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Χανίων, που στηρίζεται από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Κ.Ο. Ανασύνταξη και ανένταχτους αγωνιστές.
http://anticapitalist-crete.blogspot.com/

11. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
«Αντικαπιταλιστική Αριστερά στο Ιόνιο», με επικεφαλής την Αντωνία (Τόνια) Λαχανιώτου, εργαζόμενη από τη Ζάκυνθο.
http://antikapitalistikh-aristera-ionia.blogspot.com/

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), μαζί και με άλλες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και αγωνιστές του μαζικού κινήματος, συμμετέχει και στηρίζει αριστερές τοπικές κινήσεις και ψηφοδέλτια, που λαμβάνουν μέρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, τα οποία παλεύουν για ένα πρόγραμμα αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμβάλλουν σε ένα ριζοσπαστικό και νικηφόρο κίνημα σε τοπικό και συνολικό επίπεδο και κινούνται –μέσα από τους δικούς τους δρόμους- στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης μιας ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής αριστεράς, που απαιτεί η εποχή μας. Η συνολικότερη ενδυνάμωση και η δημιουργία και άλλων κινήσεων και πρωτοβουλιών με αυτήν την πολιτική κατεύθυνση αποτελεί μόνιμη επιδίωξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το επόμενο διάστημα.

Επίσης αγωνιστές και δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν και στηρίζουν αριστερά σχήματα και συνδυασμούς στους οποίους συμμετέχουν και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και αγωνιστές του μαζικού κινήματος, με πλαίσιο που -στον ένα ή τον άλλο βαθμό- στρέφεται ενάντια στο Μνημόνιο, την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την αντιλαϊκή πολιτική και τον Καλλικράτη, με ενεργή συμμετοχή στους τοπικούς αγώνες και διεκδικήσεις.

Τέτοιες κινήσεις και σχήματα είναι:
ΑΤΤΙΚΗ
1) Στο Δήμο Αθηναίων:
η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» με επικεφαλής τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της «Κίνησης Ενωμένοι κατά του Ρατσισμού και της Φασιστικής Απειλής», με σημαντική δράση στους αγώνες ενάντια στο ρατσισμό, τον πόλεμο, την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση.
http://antarsiageitoniesathinas.blogspot.com

2) Στο Δήμο Πειραιά:
η δημοτική κίνηση «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση-Ανταρσία στο Λιμάνι» με επικεφαλής τον Θανάση Διαβολάκη, ιδιωτικό εκπαιδευτικό και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).
http://antarsiastolimani.blogspot.com/

3) Στο Δήμο Περιστερίου:
η δημοτική κίνηση «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» με επικεφαλής την Αντωνία Αθανασοπούλου Βαφειάδου, αρχιτέκτονα μηχανικό.
http://leftmove.wordpress.com

4) Στο Δήμο Νέας Σμύρνης:
η δημοτική κίνηση «Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης», με επικεφαλής τον Αλέκο Παπασπυρίδη, μισθωτό μηχανικό-εργαζόμενο στην πληροφορική .
http://polianapoda.wordpress.com/

5) Στο Δήμο Αμαρουσίου:
η δημοτική κίνηση «Εκτός των Τειχών, Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση στο Μαρούσι», με επικεφαλής τον Δημήτρη Πολυχρονιάδη.
http://ektostonteixon.wordpress.com/

6) Στο Δήμο Νέας Ιωνίας:
η δημοτική κίνηση «Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία», με επικεφαλής τον Βάσιλα Ματθαίο(Μάκη), μισθωτό λογιστή.
http://ektossxediou.blogspot.com/

7) Στο Δήμο Πετρούπολης:
η δημοτική κίνηση «Ανυπόταχτη Πετρούπολη» με επικεφαλής την Κατερίνα Πατρικίου, ιδιωτική υπάλληλο και μέλος Δ.Σ περιβαλλοντικού ομίλου Πετρούπολης «το Ποικίλο».
http://anipotaxtipetroupoli.wordpress.com/

8) Στο Δήμο Βύρωνα:
η δημοτική κίνηση «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα», με επικεφαλής Τζιορτζιώτη Σταύρο, καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης.
http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com/

9) Στο Δήμο Ζωγράφου:
η δημοτική κίνηση «Κίνημα στην Πόλη», με επικεφαλής τη Ράνια Νενεδάκη, τραπεζοϋπάλληλο.
http://kinimastinpoli.blogspot.com/

10) Στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού:
η δημοτική κίνηση «Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής
ΜΑΡΙΔΑ- Δάφνης-Υμηττού», με επικεφαλής τον Γιώργο Μητροβγένη.
http://marida-dy.blogspot.com/

11) Στο Δήμο Γλυφάδας:
η δημοτική κίνηση «Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας» με επικεφαλής τον Θανάση Φώτη.
http://glyfadarp.wordpress.com/

12) Στο Δήμο Χαλανδρίου:
η δημοτική κίνηση «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες Χαλανδρίου», με επικεφαλής τον Σίμο Ρούσσο, ελεύθερο επαγγελματία.
http://www.stasi.gr

13) Στο δήμο Βριλλησίων:
Η δημοτική κίνηση «Δράση για μια Άλλη Πόλη », με επικεφαλής τον Γιάννη Τσούτσια.
http://www.drasivrilissia.gr/

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
14) Στο Δήμο Θεσσαλονίκης:
η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής», με επικεφαλής τον Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρο, μέλος ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
http://thessanatropi.wordpress.com

15) Στο Δήμο Ιωαννιτών:
η «Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση» (ΔΡΑΣΥ), με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη, καρδιολόγο, πρώην νομαρχιακό σύμβουλο Ιωαννίνων
http://drasy-norasy.blogspot.com

16) Στο Δήμο Ζίτσας:
η «Ριζοσπαστική Παρέμβαση στο Δήμο Ζίτσας», με επικεφαλής τον Ανδρέα Μπότσιο, κτηνοτρόφο.
http://www.ioanninablogs.gr/%CE%94.%CE%A1.%CE%91.%CE%A3%CE%A5-_%CE%9D%CE%9F.%CE%A1.%CE%91.%CE%A3%CE%A5/2010/10/18/%CE%A1%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF_%CE%96%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

17) Στο Δήμο Πρεβέζης:
η «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Πρέβεζας», που κατέρχεται ως συλλογικότητα ανοικτή σε όλους και όλες με επικεφαλής τυπικά ορισμένο τον πρώτο του ψηφοδελτίου όπως ορίζεται από το νόμο.
http://arpapreveza.net/

18) Στο Δήμο Λευκάδας:
η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Λευκάδα» με επικεφαλής τον Περικλή Χόρτη, ηλεκτρολόγο, ενεργό μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών.

19) Στο Δήμο Πύργου (Ηλεία):
η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στον Πύργο», με επικεφαλής τον Γιάννη Σεφερλή, πολιτικό μηχανικό.

20) Στο Δήμο Ηγουμενίτσας:
η «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση» Δήμου Ηγουμενίτσας με επικεφαλής τον Παύλο Λάμπρου.
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/10/blog-post_8713.html

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: