Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: διοίκηση Τζιτζικώστα-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στηρίζουν την επιχειρηματικότητα αντί τη δημόσια υγεία, προωθούν την ελαστική προσωρινή εργασία!

Στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας όλα ξεπουλιούνται στον βωμό καπιταλιστικών συμφερόντων

Στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας όλα ξεπουλιούνται στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Από την υγεία μέχρι το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία, η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ανέδειξε την συστράτευση όλων των συστημικών δυνάμεων στην υλοποίηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών και ευρωπαϊκών κατευθύνσεων, που πλήττουν άμεσα τα δικαιώματα του λαού

Οι παρατάξεις που πρόσκεινται τόσο στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας όσο και σε αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ βρήκαν αφορμή στην ακύρωση του διαγωνισμού για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από το ΙΣΝ για να ξεδιπλώσουν όλη τους την αντιλαϊκή πολιτική, αποδεικνύοντας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η δημιουργία ενός «Πάρκου Υγείας» στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όσοι έχουν χρήματα, ακόμα και από το εξωτερικό, προωθώντας τον Τουρισμό Υγείας και αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του λαού σε δημόσια και δωρεάν περίθαλψη. Από κοντά και τα ορφανά της Χρυσής Αυγής που απέδειξαν για ακόμα μία φορά τον ρόλο τους, λειτουργώντας ως απολογητές του ΙΣΝ, ζητώντας ακόμη περισσότερη ιδιωτική πρωτοβουλία στα νοσοκομεία.

Από κοντά και στο θέμα του προγραμματισμού των αναγκών της περιφέρειας σε προσωπικό, όπου εκτός ημερήσιας διάταξης η διοίκηση Τζιτζικώστα έφερε προς ψήφιση τον προγραμματισμό για τις προσλήψεις των επόμενων χρόνων. Σε μία fast-track διαδικασία ψηφίστηκε ότι στην πραγματικότητα οι ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες της περιφέρειας θα υποστελεχωθούν κι άλλο, καθώς οι αποχωρήσεις θα είναι περισσότερες από τις ελάχιστες προσλήψεις που ψήφισε η πλειοψηφία. Επιπλέον αποδεικνύεται ότι αυτό είναι βασική στόχευση προκειμένου να υλοποιηθούν οι κεντρικές αντιλαϊκές πολιτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ οι οποίες χτυπάνε συστηματικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, καθώς χωρίς ντροπή στην ίδια συνεδρίαση ψηφίστηκε η κάλυψη θέσεων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της περιφέρειας από τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Το δικαίωμα στην εργασία και στην υγεία δεν το διαπραγματευόμαστε!

Απαιτούμε:

  • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενίσχυση του ΕΣΥ, ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους-ες, κάλυψη των θέσεων εργασίας με μόνιμο προσωπικό και όχι από τα σκλαβοπάζαρα της ΔΥΠΑ.
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: