ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή στα πολεμοκάπηλα σχέδια του αμε ρικανικού ιμπεριαλισμού.


Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήρθε να επικυρώσει και να προχωρήσει, ακόμα περισσότερο, την συμπόρευση του ελληνικού καπιταλισμού με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Η κοινή εκτίμηση ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο "καλύτερο σημείο τους" σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμικό σφαγείο του άδικου και αντιδραστικού απ όλες τις πλευρές πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Μητσοτάκης πήγε στις ΗΠΑ έχοντας στις βαλίτσες του την ψήφιση της νέας αμερικάνικης αμυντικής συμφωνίας που μετρατρέπει επ αόριστον κάθε χερσαίο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας σε μία απέραντη αμερικάνικη και ΝΑΤΟική βάση και ανοίγει το δρόμο για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς με την αγορά των F-35.

Αυτή η πολιτική έχει μοναδικό στόχο την αναβάθμιση των συμφερόντων του ελληνικού καπιταλισμού, θεωρώντας ότι ως "καλός στρατιώτης του ΝΑΤΟ" θα έχει την στήριξη των ΗΠΑ σε αυτό, οξύνει τον ανταγωνισμό του ελληνικού και τούρκικου καπιταλισμού και αυξάνει τους πολεμικούς κινδύνους και στην περιοχή του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Αυτή η πολιτική στέλνει ήδη το λογαριασμό στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και οι θυελώδεις εξοπλισμοί σημαίνουν πανάκριβο κόστος διαβίωσης, φτώχεια, περικοπές σε υγεία και παιδεία και μεγαλύερη καταστολή.

Η πάλη ενάντια στον πόλεμο και την φτώχεια, για την πλήρη απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, η πάλη για να γκρεμίσουμε την πολεμοκάπηλη κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε επίδοξο συνεχιστή αυτής της πολιτικής, είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: