ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στην εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης

Μόνο ο Κ Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησής του, "δεν είχε στοιχεία" στις αρχές του Δεκέμβρη ότι  οι άνθρωποι που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ έχουν πολύ μεγαλύτερη θνησιμότητα απ ότι αυτοί που καταφέρνουν να βρουν ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ. Πως όταν "πιέζεται" το σύστημα υγείας η δυνατότητα ενός ηρωικού αλλά ανεπαρκούς σε αριθμό και εξοντωμένου ιατρικού προσωπικού οδηγεί σε μεγαλύτερες απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ότι οι χειρότερες υποδομές νοσοκομείων της περιφέρειας οδηγούν σε αντίστοιχα προβλήματα.

  Η δημοσίευση της έκθεσης Τσιόδρα – Λύτρα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επιβεβαίωση των καταγγελιών, των προειδοποιήσεων και των αιτημάτων που προβάλλει από την αρχή της πανδημίας το υγειονομικό κίνημα.

Μόνο ο Κ Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησής του, «δεν είχε στοιχεία» στις αρχές του Δεκέμβρη ότι  οι άνθρωποι που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ έχουν πολύ μεγαλύτερη θνησιμότητα απ ότι αυτοί που καταφέρνουν να βρουν ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ. Πως όταν «πιέζεται» το σύστημα υγείας η δυνατότητα ενός ηρωικού αλλά ανεπαρκούς σε αριθμό και εξοντωμένου ιατρικού προσωπικού οδηγεί σε μεγαλύτερες απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ότι οι χειρότερες υποδομές νοσοκομείων της περιφέρειας οδηγούν σε αντίστοιχα προβλήματα.

Και ναι, είναι συνειδητά εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης όχι μόνο γιατί ήξερε την έκθεση από το καλοκαίρι, αλλά γιατί εδώ και μήνες αδιαφορεί για τις ανθρώπινες ζωές, αρνείται να ανοίξει νέες ΜΕΘ, να προσλάβει προσωπικό, να βελτιώσει τις υποδομές, γιατί αρνείται να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Και ναι, είναι εγκληματίες οι πρώην και νυν υπουργοί Υγείας Κικίλιας, Κοντοζαμάνης, ο νεοφασίστας Πλεύρης, η Γκάγκα και ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης που τους όρισε υπουργούς και έχει την ευθύνη αυτής της πολιτικής. ΄

Ηξεραν ότι μπορούσαν να έχουν σωθεί εκατοντάδες άνθρωποι.

Ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν.

Επέλεξαν να μην το κάνουν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των κλινικαρχών και των επιχειρήσεων…Τίποτε άλλο.

Κάνει εντύπωση το ζήτημα που διάλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση» και «υπευθυνότητα», με την διαγραφή Κουρουμπλή.. Δεν μπορεί να δείξει πιο  καθαρά πως βάζει πλάτη στην κυβέρνηση, την στηρίζει να βγει από τα δύσκολα… Σε κάθε φάση αυτής της πορείας, από την απαγόρευση των διαδηλώσεων μέχρι την διαχείρισης της κρίσης όταν έρχονταν αποφασιστικές στιγμές, βάζει πλάτη. Όπως τώρα. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Με αγώνες για την ενίσχυση του ΕΣΥ με νέες κλίνες ΜΕΘ,  με πρόσληψη προσωπικού, με επαναφορά στα νοσοκομεία όλου του προσωπικού, με επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση.

Πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής του κεφαλαίου. Αγώνας ενάντια στην συναίνεση.   

Μαζικοί πανυγειονομικοί, παλαιικοί αγώνες για την ζωή και την ελευθερία.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: