ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι στην απεργία στις 10/6. Απεργιακή κλιμάκωση μέχρι την ψήφιση

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΜΠΤΗ 10/6

ΑΘΗΝΑ  ΧΑΥΤΕΙΑ 10:30

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ  ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ .

Εργαζόμενοι/ες


Τώρα είναι η ώρα του αγώνα, της απεργιακής κλιμάκωσης
για να διαλύσουμε τα ψέματα ότι τάχα αυτό το νομοσχέδιο θα «κάνει τους εργάτες πιο ελεύθερους να αποφασίζουν για τα ωράριά τους» και ότι «θα προστατέψει τις γυναίκες από τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους χώρους δουλειάς». 

Η μόνη ελευθερία που θέλουν είναι η ασυδοσία των αφεντικών να εκμεταλλεύονται την εργατική τάξη χωρίς όριο.

Οι αλλαγές που επιδιώκει να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ μας γυρνάνε 150 χρόνια πίσω.  Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Μητσοτάκη-Κεφαλαίου:

– Καταργεί το 8ωρο και μας γυρνάει στις 10 ώρες δουλειά την ημέρα. 

– Αυξάνει τι ώρες της υπερωρίας σε 150 για όλους τους κλάδους. .

– Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» θα γίνεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας.

– Οι απολύσεις θα γίνονται πιο εύκολες για την εργοδοσία. Καταργείται ουσιαστικά η δυνατότητα νομικής διεκδίκησης επαναπρόσληψης.

– Καταργεί περαιτέρω τη κυριακάτικη αργία. 

– Χτυπάει βάναυσα και με πολλούς τρόπους το δικαίωμα στην απεργία με το φακέλωμα των «ηλεκτρονικών ψηφοφοριών», την δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, την ποινικοποίηση της περιφρούρησης της απεργίας και την απαγόρευση κήρυξης από τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα απεργίας συμπαράστασης στα σωματεία που η απεργίας τους βγήκε «παράνομη». Πράγμα που συμβαίνει πάντα!

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ πατάει  πάνω στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις των μνημονίων, επέβαλλε το 50% για την απόφαση για απεργία και επέβαλε την διευθέτηση του χρόνου εργασίας με την «σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων».

Ο Νόμος αυτός έχει τις ευλογίες της ΕΕ, καθώς οι περισσότερες διατάξεις τους είναι εφαρμογές ευρωπαϊκών οδηγιών που έχει στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ψήφισή του είναι προαπαιτούμενο και για το «Ταμείο Ανάκαμψης»!

ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΤΗΝ «ΚΑΛΠΙΚΗ» ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ.

Η απόπειρα ψήφισης του Νόμου Χατζηδάκη πρέπει να σημάνει την ενίσχυση της πάλης για τον κλονισμό και την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής!

Δεν περιμένουμε τίποτα απ την ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, που ακόμα και τώρα συναινεί! Καμία Ομοσπονδία, κανένα συνδικάτο δεν πρέπει να μπει στη «διαβούλευση» του Χατζηδάκη.

Η απεργία της 6ης Μάη και οι εργατικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, έδειξαν τον δρόμο. Η απεργία της 03 του Ιούνη θα ήταν ένα σοβαρό βήμα κλιμάκωσης απέναντι στην κυβέρνηση. Ήταν λάθος όσων την πήραν την τελευταία στιγμή πίσω, μαζί και του ΠΑΜΕ. Τα σωματεία που απήργησαν (ΠΕΝΕΝ, σωματεία της εκπαίδευσης, ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα και) έδειξαν ότι ήταν αναγκαία και δυνατή η πραγματοποίησή της.  Ο αγώνας δεν μπορεί να ξεκινάει ή να σταματάει ανάλογα με τον σχεδιασμό της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Καλούμε σε άμεση πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, κάθε αγωνιστική δύναμη, σε ενωτικό πολιτικό – κινηματικό συντονισμό για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Οργανωνόμαστε στους χώρους δουλειάς με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις επιτροπές αγώνα.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ. :

•              5νθήμερο, 6ωρο, 30ωρο!! Όχι στην «ευέλικτη απασχόληση». Όχι στη ζωή λάστιχο! Όχι στην γενίκευση της δουλειάς τα ΣΚ. – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – Σταθερή και με ασφάλιση δουλειά για όλους.

•              Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πλήρης επαναφορά της ισχύος των ΣΣΕ, κατάργηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού πλαισίου. Αύξηση του κατώτερου μισθού για μία αξιοπρεπή ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

•              Κάτω τα χέρια από τις απεργίες και τα σωματεία. Καμιά κυβερνητική/κρατική παρέμβαση. Όχι στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

•              Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον βασικό μισθό. Πλήρης κάλυψη των απωλειών της πανδημίας για όλους τους εργαζόμενους.

•              Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια ασφάλιση, με μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης (60 για άντρες, 55 για τις γυναίκες) με αύξηση των εργοδοτικών και μείωση των εργατικών εισφορών.

•              Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ

Σε μια εποχή που οι εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία μας δίνουν την δυνατότητα να δουλεύουμε όλοι, πολύ λιγότερες ώρες την ημέρα, σε σταθερές αξιοπρεπείς δουλειές, κυβέρνηση και κεφάλαιο, με τις ευλογίες της, ΕΕ μας γυρνάνε  σ’ ένα «εργασιακό μεσαίωνα».

Παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Η εργατική τάξη με τη δύναμη που έχει στα χέρια της, μπορεί να ανατρέψει τη κυβέρνηση και την πολιτική του κεφαλαίου, και να ανοίξει ένα νέο δρόμο αφήνοντας πίσω στις χρεωκοπημένες «δημοκρατικές κυβερνήσεις» που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΜΕΡΑ25.

Ένα νέο δρόμο με κέντρο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης χωρίς παλιά και νέα μνημόνια και χρέος, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: