Η τοποθέτηση της Ανταρσίας στην Κ.Μακεδονία στη συνεδρίαση του Περ. Συμβουλίου (24-3-2020)Η τοποθέτηση της Ανταρσίας στην Κ.Μακεδονία στη συνεδρίαση του Περ. Συμβουλίου (24-3-2020)

Η Περιφερειακή αρχή υπονομεύει και υποβαθμίζει τη λειτουργία του Περιφερειακή συμβουλίου στέλνοντας ημερήσια διάταξη για συνεδρίαση στις 24-3-2020 με δύο επί της ουσίας διαδικαστικά -διαχειριστικά θέματα που υπάρχουν σε κάθε συνεδρίαση του. Η συγκεκριμένη θεματολογία είναι άκρως διαχειριστική, ακόμα και σ’ αυτές τις «πολεμικές» συνθήκες όπως αρέσκονται συνέχεια να αναφέρουν κυβέρνηση και «αυτοδιοικητικοί άρχοντες». Λειτουργείτε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, λες και δεν έχει υποχρέωση η περιφέρεια να σταθεί στο λαό της Κ. Μακεδονίας και μάλιστα στα πιο φτωχά και πληττόμενα τμήματα που ήδη έχουν υποστεί οδυνηρές συνέπειες από την επιδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Η Περιφερειακή αρχή  υπονομεύει και υποβαθμίζει τη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου με διαδικασίες που ακυρώνουν τους απλούς κανόνες της αστικής δημοκρατίας. Εσείς που θα φέρνατε στη χώρα ολόκληρη, μέχρι το τελευταίο χωριό internet και ταχύτητες, και πλατφόρμες επικοινωνίας και τηλεδιάσκεψης, τώρα κάνετε περιφερειακό συμβούλιο δια περιφοράς, με ψηφοφορίες που θα δηλώνουμε στα email, για να υπάρχει στα πρακτικά κι όχι για κανένα άλλο λόγο, η ψήφος της κάθε παράταξης στα θέματα που εισηγείστε.

Η διοίκηση της περιφέρειας έχει επιβάλλει τη σιωπή στο περιφερειακό συμβούλιο. Πιστεύω πως είναι το μοναδικό όργανο «αυτοδιοίκησης» πανελλαδικά που δεν έχει κάνει οποιαδήποτε συζήτηση για την πανδημία και για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας. Ούτε καν η στοιχειώδης ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε κάποια συζήτηση με οποιαδήποτε μορφή με τους επικεφαλείς των παρατάξεων δεν έχετε επιδιώξει. Μόνη η διοίκηση της περιφέρειας και ο περιφερειάρχης στα «σκοτεινά» και κρυφά απ’ όλους/ες τους/τις άλλους/ες περιφερειακούς συμβούλους, αποφασίζει και παρεμβαίνει με καθαρά «τηλεοπτικούς» τρόπους, αμφισβητώντας και καταργώντας κάθε συλλογική λειτουργία του Π.Σ. Φοβάστε ακόμα και τη δημόσια κριτική για ότι δεν κάνετε την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άστεγοι, οι απολυμένοι βρίσκονται απροστάτευτοι απέναντι στην πανδημία και αντιμέτωποι με την εργοδοσία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, με απολύσεις, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, σε όλα! Αυτήν την ώρα απαιτείται στάση διεκδίκησης, καθώς η κυβέρνηση αντί να προσλάβει γιατρούς και να ανοίξει μονάδες υγείας τα ρίχνει στην ατομική ευθύνη και απαγορεύει την κυκλοφορία, στοχεύοντας στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Εσείς επιλέγεται να κάνετε πλάτες στην κυβέρνηση.

Γι’ αυτό έστω και τόσο καθυστερημένα στη συνεδρίαση του Π.Σ. η  διοίκηση επέλεξε να μη συζητήσει κανένα από τα από τα επείγοντα μέτρα που αφορούν την πανδημία!

Με βάση τα παραπάνω, ως ΑΝΤΑΡΣΙΑ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» δηλώνουμε ότι αυτό που οφείλει να συζητηθεί πρώτα και κύρια στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο, είναι τα προβλήματα που συσσωρεύονται στο λαό και τους εργαζόμενους από την πανδημία και τις ταξικές πολιτικές αντιμετώπισής της καθώς και τα μέτρα της κυβέρνησης περί καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Με τη λογική αυτή εμείς θα συμφωνήσουμε να συζητηθεί το θέμα των λαϊκών αγορών και θα ψηφίσουμε θετικά.

Για τα 2 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που υπάρχουν μόνο για να δικαιολογήσουν τη μηνιαία συνεδρίαση του Π.Σ θα δηλώσουμε αποχή, αν δεν προηγηθούν τα κεντρικά ζητήματα που έντονα και εσπευσμένα βάζει επιτακτικά η περίοδος και η πανδημία.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τοποθέτηση και ψήφος:

1)

Α) Για τη συζήτηση ή όχι του κατεπείγοντος του εκτός Ημερήσιας Διάταξης θέματος ψηφίζω θετικά (ΝΑΙ) δηλαδή να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Β) Η ψήφος μου είναι θετική (ΝΑΙ) και πιστεύω πως πρέπει να παρθούν άμεσα αντίστοιχα μέτρα από τη διοίκηση της περιφέρειας και για άλλες κατηγορίες πληττόμενων κατηγοριών εργαζομένων και κατοίκων της Κ. Μακεδονίας.

2) Για τα δύο θέματα  της  Ημερήσιας Διάταξης δηλώνω πως θα απέχω  με το σκεπτικό και την τοποθέτηση που αναφέρω παραπάνω.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της » ΑΝΤΑΡΣΙΑ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Αγαπητός Θανάσης

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: