Καταδίκη του εξοντωτικού προστίμου σε Αγαπητό και Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία ακόμα και από επίσημους φορείς

 

 

 

 

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΤΟ Θ. ΑΓΑΠΗΤΟ & ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

 

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον περιφερειακό σύμβουλο Κ. Μακεδονίας Θανάση Αγαπητό και την «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» απέναντι στο άδικο και εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 € που επέβαλε η Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης για 2 πανό και μία αφίσα στις Σέρρες. Πλήθος είναι τα ψηφίσματα καταδίκης του προστίμου και απαίτησης για κατάργηση των αντιδημοκρατικών διατάξεων.

Το πρόστιμο θορύβησε ακόμα και τους περιφερειάρχες. Την Τετάρτη 13/11/2019 στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ. ΠΕ.) ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κίνησης  Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική – Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο, Τουλγαρίδης Κώστας, κατήγγειλε την πολιτική εξόντωσης σε βάρος των δυνάμεων του αριστερού αντικαπιταλιστικού ρεύματος και τη μεροληπτική απόφαση. Κατέθεσε σχετικό ψήφισμα το οποίο καταλήγει στην απαίτηση ακύρωσης του εξοντωτικού προστίμου και κατάργησης των διατάξεων που προβλέπουν την επιβολή προστίμων. Τελικά το ψήφισμα από το συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε. πέρασε χωρίς καμιά αντίρρηση – ομόφωνα! Ένδειξη ότι η επιβολή του αποτελεί μια ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια που γίνεται κατανοητό ότι αν σήμερα πλήττει τους εκπροσώπους της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, αύριο μπορεί να στραφεί ενάντια σε οποιονδήποτε.

Αντίστοιχη θέση καταδίκης του προστίμου και κατάργησης των αντιδημοκρατικών διατάξεων υπάρχει και από όλες τις παρατάξεις της ίδιας της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς, επίσης,  σχετικά ψηφίσματα έχουν εκδοθεί από την Περιφέρεια  Δ. Μακεδονίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Καταδίκη του προστίμου υπάρχει από τα δημοτικά συμβούλια Αγ. Παρασκευής, Βύρωνα, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Θέρμης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου.

Ταυτόχρονα μεγάλος είναι ο αριθμός των συνδικαλιστικών φορέων που καταδικάζουν την επιβολή προστίμου και δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο Θ. Αγαπητό και την περιφερειακή κίνηση, ανάμεσά τους η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, η ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού  Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής). Καθώς και πλήθος πρωτοβάθμια σωματεία από το χώρο της εκπαίδευσης, από την υγεία, από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, από συνταξιούχους και άλλους φορείς.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Εσωτερικών της Ν.Δ. συνεχίζει να κωφεύει στο αίτημα 12 περιφερειακών και 31 δημοτικών κινήσεων που υποβλήθηκε από τις 4/11 για συνάντηση, ώστε να παραδοθεί υπόμνημα για ακύρωση του προστίμου και κατάργηση των αντιδημοκρατικών διατάξεων του ν. 3870/2010, που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και διατήρησαν οι επόμενες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ. Οι αρμόδιοι κρύβονται και παραπέμπουν ο ένας στον άλλο. Ενώ, ο Υπουργός Θεοδωρικάκος δηλώνει σε δημοσιογράφους ότι θα το διευθετήσει και στον περιφερειακό σύμβουλο Κ. Τουλγαρίδη αορίστως ότι θα κάνει συνάντηση από την άλλη βδομάδα.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα επιβάλει την ακύρωση του προστίμου και την κατάργηση των αντιδημοκρατικών διατάξεων υπονόμευσης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.   

15/11/2019

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: