Θέση κατά του προστίμου εξόντωσης των 50.000 στην Ανταρσία και τον Θ. Αγαπητό πήραν ο περιφερειάρχης και το περιφερειακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας

Η περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία–Αντικαπιταλιστική Αριστερά συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις της ενάντια στην απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση για το εξοντωτικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στην κίνηση και στον επικεφαλής της Αγαπητό Θανάση, για την ανάρτηση δύο πανό και μιας αφίσας, συναντήθηκε τη Δευτέρα 11/11/19 με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα, ενώ στη συνέχεια έφερε το θέμα εκτάκτως στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η υλοποίηση αυτής της πρωτοφανούς απόφασης όχι μόνο δημιουργεί τις προϋποθέσεις στέρησης της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στην πράξη, αλλά ταυτόχρονα διαμορφώνει έναν πολιτικό και οικονομικό κατασταλτικό μηχανισμό. Τόνισε πως οι συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου είναι ουσιωδώς αντιδημοκρατικές και πρέπει άμεσα να καταργηθούν.

Ο περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε κι αυτός στα πλαίσια της συνεδρίασης στο ζήτημα της εξοντωτικής ποινής των 50.000 ευρώ, της μη αναλογικότητας του προστίμου και στην ανάγκη αναίρεσης του. Τόνισε τις διαφωνίες που είχε διατυπώσει ήδη πριν ψηφιστούν οι συγκεκριμένες διατάξεις, ενώ δήλωσε πως θα προτείνει στη συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών αλλαγές της σχετικής νομοθεσίας που να διασφαλίζουν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη έκφραση και την εναρμόνιση των εκλογικών διατάξεων που αφορούν τις περιφέρειες και τους δήμους με αυτές που ισχύουν για τα πολιτικά κόμματα.

Ανάλογες τοποθετήσεις είχε και το σύνολο των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων που ζήτησαν να υπάρξει παρέμβαση και άμεση λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα που έχει προκύψει με την επιβολή του προστίμου στην Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία–Αντικαπιταλιστική Αριστερά και στον επικεφαλής της Αγαπητό Θανάση.

Το περιφερειακό συμβούλιο δεσμεύτηκε πως στην τακτική συνεδρίασή του στις επόμενες μέρες θα εκδώσει και σχετικό ψήφισμα στήριξης.

Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία–Αντικαπιταλιστική Αριστερά συνεχίζοντας την πολιτική μάχη για την αναίρεση του προστίμου των 50.000 ευρώ και την κατάργηση του αντιδημοκρατικού νομοθετικού πλαισίου έχει ζητήσει συνάντηση άμεσα με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης  Θ. Καράογλου και το νέο πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας και δήμαρχο Πανοράματος κ. Ι. Καϊτετζίδη.

Δε θα περάσει η μεθόδευση, η αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν υποτάσσεται.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: