Η «Εκκίνηση» (δημοτική παράταξη Κέρκυρας) στηρίζει τον Θ. Αγαπητό στην Κεντρική Μακεδονία

Η δημοτική παράταξη Κέρκυρας «Εκκίνηση» στηρίζει τον Θ. Αγαπητό και την Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία και θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα συμπαράστασης, όπως ενημερώνει η εφημερίδα Ενημέρωση. Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα:

Η «Εκκίνηση» στηρίζει τον Θ. Αγαπητό στην Κεντρική Μακεδονία

Για το πρόστιμο των 50.000 ευρώ που του επιβλήθηκε με αφορμή την τοποθέτηση τριών πανό στις Σέρρες

ΚΕΡΚΥΡΑ.

Η δημοτική παράταξη του Λευτέρη Μαρκάτη «Εκκίνηση – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο», θα καταθέσει το εξής ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 13/11/19.

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης επέβαλλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 Ευρώ (!), στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά». Η αφορμή ήταν τρία πανό που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στις Σέρρες, χωρίς να αναφέρεται από ποιους και σε ποιο χρόνο. Το πρόστιμο έχει επιβληθεί με βάση το άρθρο 14 παρ. 1 εδ. γ΄ του ν. 3870/2010 ενώ σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του ίδιου νόμου υποχρέωση καταβολής του προστίμου έχει ο υποψήφιος περιφερειάρχης ή δήμαρχος. Αυτές οι διατάξεις είναι ουσιωδώς αντιδημοκρατικές, καθώς δημιουργούν τις προϋποθέσεις στέρησης της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στην πράξη.
Ως προς την πρώτη, κάθε αυτοδιοικητική συλλογικότητα διατρέχει τον κίνδυνο να εκδώσει μια αφίσα και κατόπιν οποιοσδήποτε προβοκάτορας ή αντίπαλός της να την πάρει, να την τοποθετήσει κάπου και να βρεθεί υποχρεωμένη να πληρώσει πρόστιμο 50.000 Ευρώ.
Ως προς τη δεύτερη, οι επικεφαλής των  μικρών αυτοδιοικητικών σχημάτων καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα πολύ πέρα από τις οικονομικές τους δυνατότητες. Αυτές οι διατάξεις δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος δικαίου, τον πλουραλισμό και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη έκφραση  σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εκφράζει τη συμπαράστασή του στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και ζητά:

  • Την άμεση ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην «Ανταρσία στην Κεντ. Μακεδονία».
  • Την κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 14 παρ. 1 εδ. γ΄ και 14 παρ. 2 του ν. 3870/2010 .

Πηγή: εφημερίδα Ενημέρωση Κέρκυρας

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: