Παρουσίαση της διακήρυξης της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά στη Νάουσα (17/3)

Πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα την Κυριακή 17/3 η πρώτη παρουσίαση στην Ημαθία της περιφερειακής παράταξης «Ανταρσία στην Κ.Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

Ο Λάζαρος Παπαχρυσοστομίδης αναφέρθηκε στα πρόσφατα παραδείγματα της κοινωνικής πραγματικότητας στο νομό. Στην πυρκαγιά σε παράπηγμα 86χρονου στη Νάουσα, στο κλείσιμο του εργοστασίου ζάχαρης στο Πλατύ, με τις επιπτώσεις σε εργάτες, αγρότες, οικονομία, στην κοροϊδία δωρεάς μιας τουρμπίνας από ΤΑΠ, την εξαθλίωση ανέργων, ασθενών, αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς και την οικολογική καταστροφή από ρύπανση στην «Τάφρο 66» και στο Βέρμιο από ανεμογεννήτριες. Κατέληξε λέγοντας «Τα εργοστάσια κουφάρια, τα χωράφια μπαταλούκια, η νεολαία άνεργη, ανίκανη να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, σε μετανάστευση. Καταπίεση των εργαζομένων, οι δημόσιες-δημοτικές επιχειρήσεις σε απαξίωση, φόροι στα ύψη. Τα μεγάλα κόμματα αντιπαρέρχονται τα πραγματικά προβλήματα και καυγαδίζουν για το πώς θα τραγουδηθεί το «Μακεδονία ξακουστή»…».
Ο επικεφαλής της παράταξης Θανάσης Αγαπητός, όπως και ο Γιώργος Κρεασίδης αναφέρθηκαν στην άγρια καπιταλιστική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι,την αποικιοποίηση της χώρας από Ε.Ε. και τρόικα καθώς και στους κινδύνους από την πρόσδεσή της στον ιμπεριαλισμό του ΝΑΤΟ. Στάθηκαν στο θέμα του εθνικισμού που απονεκρώνει τους ταξικούς αγώνες, την ίδια στιγμή που ο ελληνικός καπιταλισμός αλωνίζει στη Βόρεια Μακεδονία.
Στο θέμα των περιφερειακών εκλογών είπαν ότι οι παρατάξεις των κομμάτων εξουσίας υποτάσσονται στις ντιρεκτίβες της Ε.Ε.,ενώ με Κλεισθένη και Καλλικράτη η αυτοδιοίκηση υποδουλώνεται στην υπερεξουσία του «Παρατηρίου Αυτοδιοίκησης», δίχως περιθώρια φιλολαϊκής πολιτικής. Για την Κεντρική Μακεδονία ανάφεραν ότι ο σημερινός περιφερειάρχης Τζιτζικώστας ταυτίστηκε απόλυτα με την κυβέρνηση, αφού ακολουθούν την ίδια πολιτική.
Κλείνοντας οι ομιλητές κάλεσαν τους εργαζόμενους να υποστηρίξουν τον συνδυασμό της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς με κάθε τρόπο και να ξεκινήσουν αγώνες ρήξης και ανατροπής της σημερινής κατάστασης.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: