Καταγγελία για την αναίτια προσαγωγή της μουσικού του δρόμου

H Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία καταγγέλλει την αναίτια προσαγωγή της μουσικού του δρόμου στις 21/10 με την κατηγορία της επαιτείας. Αυτή η επίδειξη κρατικού αυταρχισμού είναι προκλητική και η ευθύνη ανήκει στην υπουργό «προστασίας του πολίτη» Γεροβασίλη και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα η άρχουσα τάξη ανενόχλητη ρημάζει το λαϊκό εισόδημα και το δημόσιο πλούτο με τη φοροδιαφυγή, τις φοροαπαλλαγές, τις οφσόρ κλπ.

Οι μουσικοί του δρόμου δεν είναι επαίτες, είναι καλλιτέχνες που συχνά βιοπορίζονται από την καθημερινή τους παρουσία στο δρόμο. Με τους περιορισμούς των πνευματικών δικαιωμάτων στη μουσική και την εξαγορά τους από έναν υπεργολάβο, την ΑΕΠΙ, τα χαμηλά μεροκάματα των μουσικών σκηνών τους καιρούς της κρίσης, την τεράστια ανεργία που μαστίζει τη χώρα, είναι απαράδεκτο να διώκονται ως επαίτες ή φοροφυγάδες μουσικοί που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της πόλης.

Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλο το λαό, όπως και η μουσική, η οποία προσφέρεται δωρεάν ή με κατά βούληση αντίτιμο από τους μουσικούς του δρόμου προς τους περαστικούς. Οι δρόμοι και οι πεζόδρομοι της πόλης δεν είναι τσιφλίκι των καταστηματαρχών, των εμπορικών κέντρων, των ναρκεμπόρων.

  • άμεση κατάργηση του άρθρου 407 του Ποινικού Κώδικα, που ποινικοποιεί την επαιτεία
  • καμία δίωξη των μουσικών και άλλων καλλιτεχνών του δρόμου
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: