Θ. Αγαπητός: όχι στη δικαστική δίωξη της Δ. Κουτσούμπα. Η ελεύθερη έκφραση δε φιμώνεται

Η Περιφερειακή Κίνηση Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία καταδικάζει απερίφραστα την αγωγή που άσκησε η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα εναντίον της Δέσποινας Κουτσούμπα, Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής, πρώην προέδρου και νυν μέλους του Δ.Σ. του ΣΕΑ, με την οποία την κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και αξιώνει 15.000 € για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής της.

Η κατηγορία της «δια του τύπου» συκοφάντησης αφορά ουσιαστικά σε δύο αναρτήσεις που έκανε η Δέσποινα Κουτσούμπα: Η πρώτη στην ομάδα του facebook «Κινητοποιήσεις Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» σχολίαζε δημοσίευμα για την παρουσία της Α. Παναγιωταρέα σε επίσκεψη κλιμακίου του ΥΠΠΟΑ, συνοδεύοντας την τότε Γενική Γραμματέα, σε έργα ΕΣΠΑ στη Δωδεκάνησο.

Η δεύτερη αναρτήθηκε στην προσωπική της σελίδα ως απάντηση σε κατάπτυστο εναντίον της δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» τον Σεπτέμβριο του 2014 με τίτλο «Οι Μαινάδες της Αμφίπολης», μεσούσης τότε της αδιανόητης επικοινωνιακής διαχείρισης της ανασκαφής στην Αμφίπολη.

Πέραν της νομικής φαιδρότητας της υπόθεσης, στην οποία μια δημοσιογράφος – καθηγήτρια ΜΜΕ του ΑΠΘ κατηγορεί αρχαιολόγο ότι την συκοφαντεί «δια του τύπου», με αναρτήσεις που δεν δημοσιεύτηκαν στον τύπο, ενώ η ίδια δηλώνει ότι «η ελευθερία του τύπου δεν είναι αυτοσκοπός», η αγωγή αυτή είναι ιδιαίτερα προκλητική.

Προκλητική γιατί είναι αδιανόητο μια δημοσιογράφος και Καθηγήτρια στο Τμήμα ΜΜΕ του ΑΠΘ, τη στιγμή που αναλαμβάνει δημόσιες θέσεις (όπως αυτή της συμβούλου επικοινωνίας του ΥΠΠΟΑ, άτυπης ή μη) να αρνείται να δεχτεί δημόσια κριτική και να απαντά με εξώδικα και αγωγές σε οποιαδήποτε φωνή διατυπώνει ερωτήματα.

Είναι αδιανόητο ότι στην αγωγή αναφέρονται τα πολιτικά πιστεύω της συναδέλφου Δ. Κουτσούμπα, όπως και το γεγονός ότι αποκρύπτεται πως, όταν έγιναν οι συγκεκριμένες αναρτήσεις, η συνάδελφος ήταν Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΑ αντίστοιχα και ασκούσε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά της, ελέγχοντας πολιτικά και συνδικαλιστικά τις πράξεις της πολιτικής ηγεσίας και των συμβούλων της.

Είναι τέλος αδιανόητο να απαιτεί η κ. Παναγιωταρέα από τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ, και δη από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, να μην θέτουν ερωτήματα ή να μην αναρωτιούνται για την παρουσία εξωθεσμικών παραγόντων σε έργα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως ανασκαφές σημαντικών μνημείων, αναστηλώσεις, κ.α.

Είναι προφανές ότι η τακτική αυτή είναι εμπνευσμένη από την αυταρχική πολιτική που ασκούσε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ. Είναι προφανές ότι η τακτική αυτή εντάσσεται σε ένα εκδικητικό σχέδιο εκφοβισμού και φίμωσης όλων των φωνών που ασκούν κριτική, πιθανώς αποτρεπτικά και προς μελλοντικούς «αμφισβητίες».

Η Περιφερειακή Κίνηση Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια της κυρίας Παναγιωταρέα και δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό της συναδέλφου. Καλούμε τους εργαζόμενους να παρασταθούν στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στις 7 Μαΐου

Για την

Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Αγαπητός Θανάσης

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: