Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής Θέρμης: ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! ΕΞΩ Ο ΦΟΥΧΤΕΛ!

MetopoThermisΤο ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και ο δημοτικός σύμβουλός του Βλαχομήτρος εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο οι οποίοι δικάζονται στις 6 του Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη.

Πρωτόδικα, οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί πανηγυρικά, όμως οδηγούνται σε νέα δίκη, μετά την έφεση που άσκησε η εισαγγελία.

Γίνεται φανερό πως η δίωξη τους έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Φούχτελ με δημάρχους. Παραπέμφθηκαν σε νέα δίκη γιατί η εξουσία έτρεμε μπροστά σε ένα συνολικό, μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης και ανυπακοής και γι’ αυτό επιδίωκε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχθούν σιωπηλά και υποταγμένα την πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. προς όφελος του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, των μονοπωλίων και των τοκογλύφων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Φούχτελ είναι ο μαέστρος που διευθύνει τον περιφερόμενο θίασο των υποταγμένων δημάρχων και τους δελεάζει να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες των δήμων- με πρώτη και καλύτερη των καθαριότητα- στα μονοπώλια της πατρίδας του. Το κίνημα των εργαζομένων και της ριζοσπαστικής αριστεράς τον έχει κηρύξει ανεπιθύμητο. Θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας ώστε να μην μπορέσει να στήσει ξανά τέτοια φιέστα στην Ελλάδα. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους αγωνιστές και όχι μόνο δε θα υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα αλλά και στις νέες συνθήκες θα τις ανεμίζουμε ακόμα πιο μαχητικά.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 3 διωκόμενους. Ζητούμε την εκ νέου δικαστική αθώωσή τους και την άμεση παύση κάθε δίωξης. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις και η κρατική καταστολή δε μας τρομοκρατούν, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για αντίσταση και αγώνα.

Ταυτόχρονα αναδεικνύουμε την ανάγκη να σχηματιστεί ένα μέτωπο το οποίο θα θέσει επιτακτικά τα θέματα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Μία από τις αιχμές αυτού του κινήματος πρέπει να είναι η αποκάλυψη των διασυνδέσεων του βαθέως κράτους και της χρυσής αυγής σε αστυνομία, δικαιοσύνη και στρατό και το ξήλωμα των φασιστικών πυρήνων.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: