Η Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά σε ΑΧΕΠΑ και «Γεννηματά»

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κλιμάκιο της Ανταρσίας στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς με τον υποψήφιο αντιπεριφρειάρχη Θανάση Αγαπητό, τον υποψήφιο αντιπερειφερειάρχη Θεσσαλονίκης Δημήτρη Σταμάκο και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γρηγόρη Γεροτζιάφα, γιατρό, επισκέφτηκε την Μ. Τρίτη 15/4/2014 τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και «Γ. Γεννηματάς».

Οι υποψήφιοι είχαν αντίκρυσαν από πρώτο χέρι το κατάντημα των ελληνικών δημόσιων νοσοκομείων ύστερα από τις τελευταίες και αποτελειωτικές νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργού Αδ. Γεωργιάδη. Η άθλια κατάσταση των νοσοκομείων τόσο όσον αφορά τις υποδομές όσο και σε σχέση με το προσωπικό θύμιζε άλλες εποχές, τραγικές για τον τόπο. Αυτό που συντελείται σήμερα στον χώρο της υγείας με την πρωτοβουλία της ίδιας της κυβέρνησης είναι μια γενοκτονία σε βάρος των κατοίκων της χώρας, οι οποίοι για χρόνια αγωνίστηκαν και συντηρούσαν μια αξιοπρεπή για την επιβίωσή τους δημόσια και δωρεάν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Αυτά αποτελούν παρελθόν για τους ιθύνοντες της ελληνικής πολιτικής σκηνής, οι οποίοι με μπροστάρη την μαριονέτα Υπουργό Υγείας εφαρμόζουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα σε έναν τόσο νευραλγικό χώρο. Πέρα από την ελλιπή χρηματοδότηση που αποκλείει τα νοσοκομεία από την αγορά νέου και σύγχρονου εξοπλισμού, η κατάσταση είναι τραγική και για τους εργαζόμενους, γιατρούς, διοικητικούς υπαλλήλους και νοσηλευτικό προσωπικό. Τη στιγμή που ένα ανθρώπινο δυναμικό χιλιάδων βρίσκεται στην ανεργία από την στιγμή της αποφοίτησής του και πολλοί άλλοι έχουν πρόσφατα απολυθεί, το δημόσιο νοσοκομείο έχει ουσιαστικά παραλύσει. Η μείωση των μισθών, η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η διαθεσιμότητα έχουν οδηγήσει και θα οδηγήσουν εκατομμύρια συμπολίτες μας στην απόγνωση ακόμα και σε περιπτώσεις ασθενειών που θεωρούνται «ρουτίνα» στις χώρες της Δύσης.

Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καταγγέλλει την πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και του Υπουργείου που στρέφεται για άλλη μια φορά ενάντια στα λαϊκά στρώματα αφήνοντας ανέγγιχτο το μεγάλο κεφάλαιο, που έχει τη δυνατότητα νοσηλείας σε ιδιωτικούς φορείς.

Είναι σαφές ότι τα μέτρα διάλυσης του δημόσιου νοσοκομείου έχουν ως απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση και αυτού του τομέα της δημόσιας ζωής προς όφελος των λίγων εκλεκτών της οικονομικής ελίτ.

Μόνο με την οριστική απεμπλοκή της Ελλάδας από την φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την μονομερή διαγραφή του χρέους και την κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων της τελευταίας 5ετίας θα μπορέσουν οι κάτοικοι τηςχώρας να απολαύσουν πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: