Εγκρίθηκε η διακήρυξη της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία για τη Θεσσαλονίκη της ανατροπής» – Υποψήφιος δήμαρχος ο Γιάννης Κούτρας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη η ολομέλεια της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη της ανατροπής», όπου μετά από μια πλούσια συζήτηση αποφασίστηκε η μετονομασία της κίνησης σε «Ανταρσία για τη Θεσσαλονίκη της ανατροπής».

Η διακήρυξη του σχήματος, που εγκρίθηκε ομόφωνα, θέτει ως βασικούς πολιτικούς στόχους την αποφασιστική καταδίκη της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και του Καλλικράτη, των υποψηφίων που τη στηρίζουν (Μπουτάρης, Καλαφάτης), καθώς και του ναζιστή υποψήφιου της Χρυσής Αυγής Α. Ματθαιόπουλου. Αντίβαρο σ’ αυτήν την πολιτική θα αποτελέσει η ανάδειξη μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, μιας δύναμης που ενισχύει την ανάπτυξη μαχητικών αγώνων με πρόγραμμα την εργατική διέξοδο από την κρίση.Οι άξονες της Διακήρυξης είναι η διαγραφή του χρέους, η κατάργηση των Μνημονίων, η έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ σε διεθνιστική κατεύθυνση, η εθνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, η ριζική αναδιανομή του πλούτου. Είναι η στήριξη των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας (από την ΕΡΤ-3 και την Coca-Cola μέχρι τους εκπαιδευτικούς και την ΕΥΑΘ), η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μετώπου ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, η συμβολή στην ανάπτυξη τοπικών κινημάτων ενάντια στα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς.

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκλέχτηκε ο συνδικαλιστής γιατρός Γιάννης Κούτρας, περιφερειακός σύμβουλος της κίνησης «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» κατά την προηγούμενη τετραετία. Τις επόμενες μέρες θα γίνει συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις και η διακήρυξη της κίνησης.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: