Για τη Διάλυση της Υγείας Φταίνε μόνο οι Κυβερνήσεις του Κεφαλαίου και η ΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε μια περίοδο όπου η προσέλευση των ανθρώπων που επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία για να νοσηλευτούν αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, είναι προκλητικό και εξοργιστικό να εμφανίζονται ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα τα οποία με στηρίζουν τις κυβερνητικές θέσεις, ότι για τα τεράστια ελλείμματα στη δημόσια υγεία και την διάλυση των νοσοκομείων φταίνε οι μετανάστες και οι άποροι «η δωρεάν περίθαλψη αλλοδαπών ασθενών κοστίζει ετησίως περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ», Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε σχετικό δημοσίευμα, το «Έθνος της Κυριακής» αναφέρει ότι «Κύκλωμα που λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα κατευθύνει «καραβάνια» αλλοδαπών από τα Σκόπια ή τη Βουλγαρία για νοσηλεία στην Ελλάδα. Σε ένα μόνο νοσοκομείο -το «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης- το κόστος από τη νοσηλεία αλλοδαπών, απόρων και όσων «την κάνουν» νύχτα ξεπερνάει, σε ετήσια βάση, τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό της σπατάλης».

Ο Γιάννης Κούτρας, ειδικευόμενος γιατρός και πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης υποψήφιος περιφερειάρχης της κίνησης «Αντικαπιταλιστική – Αριστερά-ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη», στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, εξέφρασε την οργή του για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, δηλώνοντας ότι, «η κυβέρνηση με ασύστολα ψέματα και κατασκευασμένα δημοσιεύματα προσπαθεί να περάσει την διάλυση της δημόσιας υγείας με την υποχρηματοδότηση και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα συκοφαντεί την δημόσια υγεία και αποτελεί ακόμα μια ρατσιστική εκστρατεία από την πλευρά της κυβέρνησης απέναντι στους μετανάστες προσπαθώντας να τους φορτώσει τα βάρη για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας και να τους πετάξει από την δημόσια υγεία. Αποτελεί κομμάτι της προσπάθειας της κυβερνητικής πολιτικής να επιβάλλει την πληρωμή εισιτηρίων στα δημόσια νοσοκομεία για τους ασθενείς ακόμα και στα επείγοντα περιστατικά. Τέλος έρχεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να συγχωνεύσει και να κλείσει πολλά δημόσια νοσοκομεία παραλύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας, αφήνοντας απλήρωτους για πολλούς μήνες τους ειδικευόμενους γιατρούς και τις εφημερίες αφήνοντάς τους χωρίς νοσοκομειακά είδη και υλικά. Τέτοιες προκλήσεις δεν θα περάσουν».

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: