ΟΧΙ στο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ για τον ΟΣΕ

ΝΙΚΗ στην ΑΠΕΡΓΙΑ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΟΣΕ

ΦΤΗΝΟ ΤΡΕΝΟ για το ΛΑΟ

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ είναι ένα δώρο στα αδηφάγα συμφέροντα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Στο όνομα των ελλειμμάτων του ΟΣΕ διαλύει την δημόσια συγκοινωνία αφήνοντας τεράστιες περιοχές της χώρας χωρίς δίκτυο, απολύει χιλιάδες εργαζόμενους και καταστρατηγεί τις κατακτήσεις των υπόλοιπων με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ο κόσμος θα πληρώνει πανάκριβα εισιτήρια και θα μετακινείται χωρίς ασφάλεια όπως συνέβη στη Αγγλία όπου τα ατυχήματα έχουν κοστίσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.

Όμως η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να το βάλει η κυβέρνηση στη ζυγαριά του κέρδους. Είναι πρόκληση η κυβέρνηση που μιλάει για «πράσινες» επενδύσεις να διαλύει το πιο οικολογικό μέσο μετακίνησης αντί να επεκτείνει τις γραμμές του και να προχωρήσει σε προσλήψεις. Είναι πρόκληση να προπαγανδίζουν οι υπουργοί ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ είναι ρετιρέ των 60.000 ευρώ το μήνα όταν τα απλήρωτα ρεπό είναι εκατομμύρια εργατοώρες!

Στους εργαζόμενους του ΟΣΕ βρίσκει εφαρμογή η βούληση της κυνέρνησης να κλείσει τη διαφορά των μισθών ανάμεσα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα… προς τα κάτω. Σε πλήρη αντιπαράθεση με τα ψέμματα των ΜΜΕ και της Κυβέρνησης απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, είναι γνωστό ότι τα διεφθαρμένα λαμόγια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια, με τους παχυλούς μισθούς και τα «μαύρα» αδήλωτα δρομολόγια, καμία σχέση δεν έχουν με το μόχθο των εργαζομένων στον ΟΣΕ. Βασικό κριτήριο για τους μισθούς θα πρέπει να είναι: Να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς από μία μόνο δουλειά. Γι’ αυτό και παλεύουμε για 1500 ευρώ κατώτατο μισθό για όλους τους εργαζόμενους, είτε δουλεύουν στον ιδιωτικό είτα στο δημόσιο τομέα.

 

Είναι ώρα να στηρίξουμε τον αγώνα των σιδηροδρομικών για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Να απαιτήσουμε τη παύση πληρωμών του ληστρικού χρέους αντί να παγώνει η κυβέρνηση τις επιχορηγήσεις ή να τις περιορίζει αυθαίρετα στο 18% των υποχρεώσεων της. Nα αγωνιστούμε για τρένο φθηνό, ποιοτικό, με δίκτυο ανεπτυγμένο, κάτω από εργατικό έλεγχο για το δημόσιο – λαϊκό συμφέρον. Να παλέψουμε για συχνότερη και πιο λειτουργική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις γύρω περιοχές και πόλεις με τρένο και προαστιακό σιδηρόδρομο.

Καλούμε σε πανεργατικό ξεσηκωμό με απεργίες και καταλήψεις για να μην περάσει το τερατούργημα της κυβέρνησης που θα χαρίσει είτε στα ΚΤΕΛ, είτε στις πολυεθνικές εταιρίες τους σιδηροδρόμους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες και την απεργία των εργαζομένων στον ΟΣΕ.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: